7 marca 2019r. uczniowie klasy 4a pod opieką wychowawczyni p. Beaty Siuszczyńskiej i klasy 5b z p. Joanną Łyjak wzięli udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w Pracowni Artystycznej AS na ulicy Fałata
w naszym mieście.
Celem wycieczki było poznanie tajników przygotowania pizzy, przysmaku znanego i uwielbianego i na całym świecie. Każdy z uczestników samodzielnie, według osobistych preferencji i gustu, przygotował pizzę, którą następnie z nieukrywanym smakiem zjadł…
Atmosfera w czasie pracy była niezwykle ekscytująca i twórcza –każdy starał się jak najlepiej wyrobić ciasto
i położyć na nim to, co najbardziej pobudzi zmysły: smak, węch i wzrok. Satysfakcja i duma z gotowego już „produktu” napawała nie tylko uczniów, ale i opiekunów. Ponadto słowa uznania dla kulinarnie uzdolnionych młodych ludzi (uczniów klas 4a i 5b) zostały wypowiedziane przez Mistrza Pawła, który nadzorował proces powstawania pizzy.
Z pewnością niektórzy uczestnicy wycieczki odkryli swój talent do gotowania, a jeszcze inni – oprócz zamiłowania do konsumpcji „królowej M”, sami zaczną ją tworzyć w różnych smakowych wariantach
i odsłonach.
mar 11 2019