W dniu 14 czerwca na zajęciach technicznych uczniowie klasy 3a przygotowali zdrowe, kolorowe kanapki i owocową sałatkę.
Wszyscy z zaangażowaniem dobierali składniki, aby każda wykonana kanapka czy sałatka wyglądała wyjątkowo. Na stołach nie zabrakło sałaty, pomidorów, ogórków, papryki, bananów, czereśni, moreli i innych zdrowych składników. Wykonane prace nie tylko były smaczne ale również pięknie udekorowane i ozdobione.
Pamiętać należy, że najlepiej smakują potrawy wykonane samodzielnie. I to sprawdziło się doskonale. Samodzielnie wykonane kanapki z dużą ilością warzyw smakowały nawet największym niejadkom.
Głównym celem zajęć było poznanie kolejności wykonania działań przygotowania kanapki, kształcenie nawyków odpowiedniego odżywiania, rozwijanie kreatywności, dbałość o higienę podczas spożywania posiłków ale również integracja wspólnych działań.