W dniu 13 grudnia w naszej szkole odbyły się warsztaty czekolady i karmelu. Uczestniczyły w nich najmłodsi uczniowie naszej szkoły.
Uczniowie klas: 1 a, 1 b i 2 a samodzielnie bez użycia maszyn tworzyli lizaki i cukierki z wykorzystaniem naturalnych aromatów i barwników pod czujnym okiem pań.
Natomiast uczniowie klas: 2b, 3a i 3b mieli możliwość poznania kolejnych etapów produkcji czekolady, oglądając prezentację multimedialną. Zaznajomili się również z nazwami zawodów związanych z procesem powstawania czekolady. Dzieci miały okazję spróbowania prawdziwych ziaren kakaowca oraz skosztowania oryginalnej czekolady do picia.
Jednak najwięcej emocji przysporzyło własnoręczne wykonanie wymarzonej tabliczki czekolady z ulubionymi dodatkami.
Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik otrzymał Dyplom Młodego Czeladnika.
Udział w warsztatach to wspaniałe połączenie nauki i zabawy.